MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów...
fot. Conscious Design/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Smaki odporności

Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów wspomagających odporność, których nie brakuje zwłaszcza wśród przypraw. Na topie wciąż są kurkuma, imbir, papryczki chili i inne ostre dodatki, m.in. musztarda. Wzmacnianie układu immunologicznego to także owoce bogate w witaminę C, czyli głównie jagodowe i cytrusowe, a ponadto napoje fermentowane i wzbogacane probiotycznymi bakteriami. Wciąż w modzie są ponadto owocowe proszki dodawane m.in. do deserów i napojów, a ponadto roślinne wyciągi z ziół, w tym przeciwzapalny kannabidiol (CBD).

Zobacz również

Łodzianie znów byli widoczni w lekkoatletycznych mistrzostwach Europy

Łodzianie znów byli widoczni w lekkoatletycznych mistrzostwach Europy

Trefl Gdańsk wygrywa na plaży w Pucku | ZDJĘCIA

Trefl Gdańsk wygrywa na plaży w Pucku | ZDJĘCIA

Polecamy

Tego nie wiedzieliście o Dorocie Kamińskiej. Poznaj sekrety aktorki

Tego nie wiedzieliście o Dorocie Kamińskiej. Poznaj sekrety aktorki

Te triki naprawdę działają. Zobacz, jak powinny ubierać się niskie kobiety

Te triki naprawdę działają. Zobacz, jak powinny ubierać się niskie kobiety

Tego boi się Europa. Sondaż nie zostawia złudzeń

Tego boi się Europa. Sondaż nie zostawia złudzeń